Werken bij Roan Camping Holidays

Kent u Roan Camping Holidays al?

Roan is al sinds 1986 actief op de Nederlandse vakantiemarkt. Wij bieden mooie, compleet ingerichte luxe bungalowtenten, lodgetenten en stacaravans aan op campings in Frankrijk, Italië, Kroatië, Spanje, Slovenië, Nederland en Oostenrijk. Wij zijn trots op ons kwalitatief hoogstaande product! Sinds 2005 werken we nauw samen met onze zusterorganisatie Go4Camp.

Ons kantoor bevindt zich in Waalwijk, maar de verkoop van onze vakanties vindt voornamelijk plaats via internet. Onze gasten op de camping worden ontvangen door onze campingmedewerkers. Onze gasten komen voornamelijk uit Nederland en Duitsland, maar ook steeds meer gasten van andere nationaliteiten weten ons te vinden. Zo ontvangen we komend seizoen, net als voorgaande jaren, ook gezinnen uit België, Oostenrijk, Italië, Denemarken, Engeland, Ierland, Polen, Zwitserland en Frankrijk.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die graag als campingmedewerker aan de slag willen en wij heten u daarom van harte welkom op deze website. U vindt hier een overzicht van al onze vacatures. Ziet u een vacature die u aanspreekt? Kijk dan snel verder.

Wilt u ook werken bij ons leuke bedrijf? Werkt u graag in een enthousiast team, waar iedereen op zijn manier bijdraagt om onze gasten een heerlijke vakantie te bezorgen? Solliciteer dan snel zodat we samen kunnen ontdekken of u degene bent die ons team komt versterken.

 

""Een baan als campingmedewerker is afwisselend werk""

Via een advertentie in de krant zijn we in contact gekomen met Roan. In deze advertentie werd gevraagd naar “ Fitte Vutters” die de functie van campingmedewerker wilde vervullen op campings in Europa.

Dit is nu 10 jaar geleden. We wisten niet wat we konden verwachten, we hadden het instructieboek wel goed gelezen, maar er komt toch heel veel op je af. Op de eerste camping in de Jura werden we ingewerkt door ervaren campingmedewerkers. We hebben hier heel veel van geleerd. Dit was voor een periode van 6 weken, daarna gingen we naar Zuid Frankrijk, waar we op camping Pachacaïd zelfstandig gingen werken.
Hier moesten we het zelf doen, alles zelf uitzoeken en regelen. Je leefplek inrichten, wegwijs worden op de camping en wennen aan de manier van werken op de camping.

Dat was best heftig, maar het is gelukt.

 

Voor je weggaat en vertrekt naar het buitenland, moet er wel eerst van alles geregeld worden. Dingen als post verzorgen tijdens afwezigheid, maar ook wat neem je allemaal mee als je voor een half jaar weggaat. De kinderen waren al zelfstandig en hadden hun eigen gezin. Zij vonden het hartstikke leuk dat we dit gingen doen. In het seizoen komen ze bijvoorbeeld naar ons toe op bezoek.

 

Een baan als campingmedewerker is afwisselend werk, je hebt een vakantie gevoel, omdat je in het buitenland zit op een camping waar het bijna altijd mooi weer is. En je werkt met mensen die op vakantie zijn. Vaak hebben ze een vermoeiende rit achter de rug en lang in de rij moeten staan bij de hoofdreceptie. Als ze dan eindelijk bij ons bij de receptietent inchecken, dan willen ze heel graag snel naar hun accommodatie gebracht worden. We snappen dat en spreken af dat ze voor eventuele vragen de volgende dag bij ons terecht kunnen. De voldoening halen we uit de reacties van gasten als ze aankomen en de mooie en schone accommodatie betreden. Ze prijzen ons dat het er allemaal zo netjes uitziet. En als ze naar huis gaan, dat we tevreden gasten uitzwaaien.

 

We zijn blij dat we voor Roan werken. Roan levert goede kwaliteit en we zijn dan ook altijd trots als we onze accommodaties aan onze gasten tonen. Soms komen er gasten van andere touroperators naar ons toe met de vraag of ze in onze accommodaties mogen kijken. We krijgen dan vaak complimenten en horen we verhalen hoe het bij de concurrent is gesteld. Zo maken wij goede reclame voor Roan.

 

De contacten met het personeel van Roan is hartstikke leuk. Ook de Reünie en instructie dag zijn bijeenkomsten waar we graag naartoe gaan. Tijdens ons verblijf op de camping gaan we in onze vrije tijd, op niet wisseldagen boodschappen doen, naar Venetië of naar het strand.

We hebben goede contacten met campingmedewerkers van Roan in naastgelegen campings. We organiseren regelmatig wat met elkaar. Zo gaan we met een man of 12 uit eten, heel gezellig.

 

We hebben al veel leuke dingen meegemaakt en bepaalde gebeurtenissen blijven je bij. Zo was er eens een klant die belde me op en zei: “we zijn er!”. Ik terug: “hoezo, u bent er? “ Ik verwachtte geen gasten meer, zat helemaal vol. Bleek dat de klant een week te vroeg was aangekomen. Gelukkig hebben we iets kunnen regelen op de camping, zodat ze toch hun week vakantie konden vieren.

Of een andere keer dat een klant me opbelde en aangaf dat hij niet zou komen. Op mijn vraag waarom niet, antwoorde hij dat zijn TomTom kapot was. Hij wilde niet zonder TomTom naar Italië afreizen. Hij is niet gearriveerd en het was een week in het hoogseizoen!

 

Als campingmedewerker moet je wel wat eigenschappen bezitten die belangrijk zijn.

Zo moet je een doorzetter zijn. Je zult dingen zelf uit moeten zoeken, zeker in het begin en je mannetje staan in een vreemde omgeving. Ook vindingrijk zijn , soms van niets iets maken, oplossingen verzinnen. En als je uiteindelijk het op de rit hebt staan, kun je er ook van genieten.

Wij werken al 10 jaar voor Roan en vinden het nog steeds hartstikke leuk. Wie weet, volgend jaar weer!

 

 

 

 

 

Harry en Annelies Campingmedewerkers
Lees meer Meer ervaringen

Een greep uit onze vacatures

Diverse functies op camping 't Hop in Nederland - Friesland

Voor het kampeerseizoen 2022 zijn wij op zoek naar kanjers die het leuk vinden om onze gasten de tijd van hun leven te bezorgen.

Wie zijn wij:
Wij zijn camping ’t Hop, de eerste camping van Marvilla Parks in Nederland, met een Nederlandse directie.

Wij zijn op zoek naar:

  • Receptie medewerkers voor dag en avonddiensten
  • Horeca medewerkers
  • Housekeeping medewerkers
  • Toezichthouders zwembad
  • Animatie medewerkers
  • Technisch medewerker

 

Uitbater Horeca op camping 't Hop in Nederland - Friesland

Wij zijn op zoek naar een uitbater voor al onze horeca activiteiten!!

Van 1 april 2022 t/m 30 september 2022 zijn wij op zoek naar een serieuze uitbater die met ons de samenwerking aan wil gaan voor het komende kampeerseizoen. Het gaat hier om het restaurant met terras, de verkoop van ijs, frisdrank, alcoholische dranken, broodjes en andere dagelijkse benodigdheden.

Dit alles tegen een zeer aantrekkelijke pachtprijs!!

Interesse?

Bel dan met 06-25197702

Repair and Maintenance Technician in Europe
Is het ook jouw droom om te mogen werken aan de beste accommodaties in Europa? Het repareren van een airconditioning, verwisselen van een douchebak en het maken van een waterlekkage is een greep uit een van jouw vele onderhoudstaken. Als onderhoudsmedewerker voor ECGS (European Camping Group Support) onderhoudt je stacaravans van alle merken van de European Camping Group. Je werkt veel samen met andere onderhoudsmannen maar bent wel verantwoordelijk voor een x aantal campings in jouw regio. Je hebt veel contact met onze eigen campingmedewerkers om samen tot een oplossing te komen. Je werkt onder de zon, af en toe onder stress, maar vooral ga je (technische) uitdagingen niet uit de weg om er zo voor te zorgen dat onze accommodaties er weer picobello uit zien.