Ervaringen

Je bent het gezicht van Roan

"Je bent het gezicht van Roan"

Een baan als campingmedewerker is zeer dynamisch, waarbij de gast altijd centraal staat. Je bent een mensen mens en beschikt over een goed inlevingsvermogen voor de gasten. Je runt je eigen camping met de bijbehorende verantwoordelijkheden en wordt hier door Roan geheel in vrijgelaten. Je maakt je eigen indeling voor de wisselingen en schoonmaak, bevoorrading van het gas, verwerken van het linnen, het opstellen van de planning van de gasten en de overige administraties.

Op de wisseldagen – dinsdag, donderdag en zaterdag – kan je werkdag zomaar eens van 6.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond duren. Belangrijk blijft dat de gast altijd centraal staat en je hier ook naar handelt. Je bent het gezicht van Roan. Het ontvangen van de gasten met een welkomstdrankje en een verhaal over de bezig- en bezienswaardigheden op en rondom de camping is een feest om te doen. De gasten vertrouwen volledig op jou.

Tijdens de niet wisseldagen laat je frequent je gezicht zien bij de gasten en dit wordt veelal enorm gewaardeerd. Dat gasten je een kop koffie of iets anders te drinken aanbieden is geen uitzondering. Bij problemen sta je klaar voor de gast en los je deze zoveel mogelijk op, gelukkig kan je terugvallen op een regioteam. Het regioteam vult jou aan met extra kennis van techniek, installatiewerk en komt je bevoorraden indien er tekorten ontstaan met bijvoorbeeld inventaris of gebreken aan meubilair of apparatuur. De gasten waarderen je aanwezigheid en het komt geregeld voor dat er zomaar een flesje wijn of een ander cadeautje wordt achtergelaten na hun geslaagde vakantie.
Mark en Majlits van Essen Campingmedewerkers
Lees meer

"We hebben het enorm naar onze zin"

Hallo, 

Wij zullen ons even voorstellen...  Wij zijn John en Ingrid Raaphorst, 51 en 60 jaar, sinds 8 jaar werkzaam aan de Adriatische kust waarvan nu al weer 7 jaar voor Roan / Go4camp. 
Toen wij begonnen met dit werk in 2010, toen nog voor een andere organisatie, hadden wij geen idee wat dit werk inhield, sterker nog... we hadden nog nooit een camping van “binnen” gezien! 
Het beviel ons al vrij snel heel goed.. zelfs zo goed dat we er ons werk van hebben gemaakt. 
Op dit moment zitten we op het einde van het zesde seizoen op camping San Francesco in Caorle. 
 
Alles begint natuurlijk met een sollicitatiegesprek. Nadat je bent aangenomen volgt er een zeer leerzame instructiedag. Hier ontmoet je dan ook je nieuwe collega's, uit het “veld “, van kantoor en ook de diverse ondersteunende regioteams en kwaliteitsmedewerkers. En eerlijk is eerlijk, altijd in een goede en ontspannen sfeer. 
 
En dan.... aan de slag op je eigen camping....altijd spannend...tis allemaal nieuw...... 
De montage periode begint, oftewel alle accommodaties moeten klaar gemaakt worden voor het seizoen. Een pittige klus, maar indien nodig met ondersteuning van het regioteam/ kwaliteit medewerkers/ kantoor, komt het helemaal goed. Het is ook gewoon heel leuk om te zien dat een camping na de winter weer tot leven komt! 
 
Dan toe werken naar één van de spannendste dagen , namelijk de aankomsten van de eerste gasten.... het is altijd even wennen, ook nog steeds voor ons, maar al snel vind je je weg daarin. 
Vanaf dit moment begint wat wij zo leuk vinden aan het werk, ervoor zorgen dat de gasten een onvergetelijke vakantie hebben en daarin zijn wij als beheerders heel belangrijk. 
Het gastenseizoen is een periode waarin van alles te doen is, planningen maken, het onderhouden van contacten met de gasten, de camping, regioteam en kantoor en natuurlijk zorgen dat alles voor elkaar is. Wat wij heel prettig vinden binnen Roan / Go4camp, is dat alle contacten snel en soepel verlopen. 
De wissel/aankomstdagen zijn druk maar aan het einde van de dag, als iedereen weer tevreden in zijn accommodatie zit, kun je weer terugkijken op een meestal geslaagde dag... het blijft voor ons altijd weer een leuke uitdaging. 
 
Al met al een veelzijdige en zelfstandige baan, met veel vrijheid en die je voor ons gevoel, naar eigen inzicht met behulp van een aantal richtlijnen op een leuke manier kan uitvoeren. 
Wat ons betreft een leuke job bij een leuke en goede werkgever. 
En meestal zijn de gasten goed gehumeurd, vakantiestemming, goed weer, vaak beter als thuis en laten we wel zijn..... de pizza's smaken in Italië toch het beste he! 
Wat ons betreft allemaal pluspunten, we hebben het enorm naar onze zin en dat zal voorlopig zo blijven! 
 
Groetjes uit Italië 
Ciao 

Ingrid en John.
John en Ingrid Raaphorst Campingmedewerkers
Lees meer
En zelf heb je ook nog wel wat vakantie...

"En zelf heb je ook nog wel wat vakantie..."

Na mijn werkzame leven hadden mijn vrouw en ik samen besloten om rondreizen te gaan maken met de caravan. Lekker toeren door Europa, leek ons heerlijk! Gestart in Süd Tirol door naar het Gardameer. Daar aangekomen troffen wij heel goede bekenden. Zij waren er niet op vakantie maar aan het werk voor ROAN, het beheren van een aantal mooie bungalowtenten op een heel aardige camping. Dus toch ook wel wat vakantie... . Daar zijn wij in contact gekomen met het werk van een campingmedewerker-ster. Leek ons wel wat. Na contacten en gesprekken bij ROAN hebben wij onze eerste “test” gedaan, het beheren van een 27 tal Mobile Homes voor een termijn van drie maanden op een fantastische camping. Nu ruim zeven jaar later hebben wij geen moment spijt gehad dat wij gestopt zijn met rondtoeren door Europa met onze caravan. Het werk van campingmedewerker-ster is heel veelzijdig. Je beheert een aantal Mobile Homes, je maakt zelf de planningen en runt als het ware je eigen winkel. Je komt met mensen in aanraking uit veel andere landen, die na een lange en vaak vermoeiende reis een ding gemeen hebben: Vakantie op jouw Camping en bij ROAN! Het is telkens weer een geweldige uitdaging om de gasten direct bij de ontvangst het echte vakantie gevoel te kunnen geven. Begeleiding naar hun onderkomen, vaak voor hen een verrassing, rondleiden en de uitleg hoe het allemaal werkt en gaat. Dan de totale verzorging van de Mobile Homes, er zijn kleine en soms grote klusjes te doen, maar altijd leuk. Het contact met de gasten gedurende hun vakantie is altijd wel weer een belevenis op zich. Iedere dag houden wij een receptie uur in onze receptieruimte, beetje ingericht als VVV kantoor. Leuk om te adviseren bij de mogelijkheden van uitstapjes in de regio. Daarnaast ben je ook vaak het aanspreekpunt voor allerlei andere zaken die de gast bij jou kwijt wil. De dag voor vertrek, de tijdsafspraak maken voor de uitcheck en vertellen wat zij allemaal moeten doen. Alle gasten krijgen van ons bij aankomst een mooie schone Mobile Home en deze willen wij zo ook graag terug krijgen, lukt niet altijd en dan doen wij zelf even dat laatste stukje. Campingmedewerker-ster bij ROAN is een zelfstandige, leuke afwisselende baan op mooie kwalitatief zeer goede campings, ergens in Europa. En zelf heb je ook nog wel wat vakantie……
André & Wilma Smeeman
André en Wilma Smeeman Campingmedewerkers
Lees meer

"Het leuke is dat bijna iedereen het fijn vindt om je te zien"

De laatste drie jaar hebben wij als troubleshooters gewerkt in plaats van campingmedewerker.
Als je van afwisseling houdt, goed bent in het oplossen van problemen en er geen probleem mee hebt om zo ergens in te springen, kunnen wij dit aanbevelen. Wij zijn de volgende situaties allemaal tegengekomen: helpen bij de opstart van een camping, helpen met de "zware" spullen zoals het op zijn plek zetten van een koelkast en tentkastje, het schoonmaken van mobile homes, invallen voor vakantie, overnemen bij ziekte, nieuwelingen wegwijs maken, nieuwe caravans startklaar maken, een helpende hand geven als het even niet gaat ergens en alles wat er nog meer kan gebeuren. En zo kun je goed een seizoen doorbrengen. Het leuke is dat bijna iedereen het fijn vindt om je te zien komen en als alles weer loopt, vinden ze het ook weer fijn als je gaat! Belangrijk is dat je je flexibel opstelt en niet bang bent om de handen uit de mouwen te steken, dan kunnen we het je zeker aanraden om als troubleshooter te gaan werken.
Jack van Geel en Marja Demper Troubleshooter
Lees meer

"Kunnen niet wachten tot we terug gaan"


Zijn zojuist een week terug van opnieuw een superseizoen in de Ardeche, camping Ranc Davaine. Drie jaar geleden zijn wij begonnen bij Roan, een jaar Gardameer Italië en nu twee seizoenen Ardeche Frankrijk. Het eerste jaar heb je geen idee wat erop je afkomt, maar we hebben het gewoon laten gebeuren. Hebben een super eerste seizoen gehad op Altomincio, maar hoorden dat het volgende seizoen er een camping in de Ardeche vrij kwam. Onze droomplek!

Wij beheren hier 41 accomodaties van tenten tot suprème,s wat een behoorlijk aantal is. Het werk start in het seizoen met veel schoonmaken en de nodige reparaties, waardoor je ruim van te voren op de camping start. Eind april je eerste gasten en vanaf die dag drie wisseldagen per week, nu wordt het gewoon een vast ritueel. Dit ritueel zit hem vooral in het administratie, ontvangen van de gasten, dagelijks een uur receptie met de hier uit voortkomende werkzaamheden (reparaties ed.), uitchecken en de mobiles/ tenten weer op orde brengen voor de volgende gasten. Lijkt eentonig maar door de vele gasten die in een seizoen voorbij komen is het een uitdagende baan.
Het receptie uur is ervoor de gasten voor vragen en het melden van evt. reparaties. Deze vragen kunnen van alles zijn, het weer, marktjes, restaurants van alles over de omgeving, huisarts enz. De rest van de dag ben je telefonisch bereikbaar maar spreken de gasten je aan over van alles en nog wat. Hebben wij geen probleem mee maar geven wel onze privacy aan zondig.
Aankomsten worden ontvangen met een drankje en wie geven uitleg over de omgeving zoals, pinautomaat, winkels , receptie tijden, niet onbelangrijk WIFI vaak het eerste wat men tegenwoordig vraagt
Martin Breeman en Bram Esseling Campingmedewerkers
Lees meer

"Wie zijn wij...."

Wie zijn wij ….

Wij zijn Elly en Albert. We hebben na een arbeidzaam leven (40 jaar lang) besloten op reis te gaan. Zes jaren “gebackpacked”. Gereisd langs de kust van Europa, van Delfzijl tot Dubrovnik. Stadje voor stadje. Ook hebben we 4 maanden door Australie getrokken.

Na 6 jaren zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. We wilden graag weer iets met onze handen doen.

Waarom werken als gastheer en gastvrouw….

Vlak voor de kerst van 2006 zagen we een piepkleine advertentie in de krant, waarin Fitte Vutters werden gezocht. Dit bleek een advertentie van Roan Camping Holydays te zijn. We voelden ons als Fitte Vutters aangesproken. Na een sollicitatiebrief en een gesprek met Nicolette werden we aangenomen en gestationeerd op camping San Vito Cisano aan het Gardameer. Het werk als gastheer en gasvrouw beviel ons prima. Dit kreeg dus jaar na jaar een vervolg. In totaal wordt 2018 dus het tiende jaar.

Wat doen we als gastheer en gastvrouw ……

We ontvangen de gasten bij de receptietent van Roan met een drankje. Tijdens het drinken van het drankje geven we de meest belangrijke informatie over de camping, de omgeving en andere zaken en voorzien ze van tips en leuke dingen.

Vervolgens worden de gasten naar de accommodatie gebracht, waar ze hun vakantie gaan doorbrengen en geven nog wat informatie over de werking van vaatwasser, airco en tv.

Tijdens het verblijf helpen we de gasten met alles waar ze om vragen, dit om hun verblijf en vakantie zo prettig mogelijk te maken. We proberen, waar mogelijk, iets toe te voegen aan hun vakantie, afhankelijk van wat gewenst wordt.

Kinderen tot en met zes jaar oud krijgen gratis een kinderfietsje in gebruik. Vele kinderen leren op de camping fietsen op Roan fietsjes. Dit meestal tot genoegen van de ouders en de kinderen, maar vaak niet zonder pleisters.

Op de dag van vertrek checken we de gasten uit. We lopen de accommodatie na op netheid en compleetheid. Op een zo prettig mogelijke manier, nemen afscheid en zwaaien ze uit. Daarna “herstellen” we de accommodatie, zodat deze er weer optimaal uitziet voor de volgende gasten. Alle puntjes worden weer op de i gezet.

Leuke dingetjes …………

Meer dan 95% van de gasten zijn tevreden tot zeer tevreden. Slechts een enkeling verwacht anders dan wij aanbieden. Maar ja, je kunt ook niet altijd 100% goed doen voor de mensen. Vaak als je iets extra’s voor de gasten doet, levert dit heel dankbare reacties op. De mensen tonen dan hun dankbaarheid met een warm afscheid, een leuke kaart of een kleine attentie. Ook de reacties op facebook, zoover of een mailtje aan Roan zijn hartverwarmend, net als de reacties in de enquêtes die de gasten na afloop invullen. Vele gasten zijn in de loop der jaren vaste klant van Roan en Go4camp geworden. We schatten, dat we ongeveer 80% van de gasten een volgend jaar weer bij Roan boeken. We zien ook veel families terug bij ons op de camping, omdat ze het jaar daarvoor het zo naar hun zin hebben gehad.

Hoe wordt je gezien ……

Je staat op de camping meestal wel in de belangstelling. Met graagte word je tijdens “social talks” geïnterviewd over wie je bent, wat je vroeger gedaan hebt en wat je beweegt om dit werk te doen, soms met jaloerse blikken, zo van dat gaan wij later ook doen. Minder jaloers zijn ze overigens, als ze ons bezig zien met de vervanging van de lege gasflessen …. .

Tot slot,
2018 wordt voor ons het tiende jaar en als onze gezondheid en andere omstandigheden het toelaten, komen er nog vele jaren bij.
Albert en Elly Meijers Campingmedewerkers
Lees meer